مرکز دیابت و بیماریهای متابولیک با اعتقاد به این موضوع که همگامی با دانش روز جهان و ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی با بهترین کیفیت به بیماران دیابتی از وظایف متخصصین این رشته می باشد، در سال 1388تأسیس شد و اجرای این هدف مستلزم ارتباط با مراکز علمی دنیا،انجام تحقیقات کاربردی و بنیادی و استفاده از نیروهای متخصص، پرسنل با تجربه و آموزش دیده و آشنا به علوم و تکنولوژی روز دنیاست.
• ارائه خدمات درمانی مورد نیاز بیماران دیابتی در یک مجتمع مجهز
• ارائه خدمات مشاوره ای و آموزشی به بیماران به صورت فردی و گروهی
• گردآوری متخصصین و فوق تخصص ها در یک مجموعه جهت رفع نیازهای بیماران دیابتی و جلوگیری از سرگردانی و اتلاف وقت آنان
• برگزاری دوره های کوتاه مدت و بلندمدت آموزشی برای پزشکان،پرستاران و کارشناسان تغذیه از سراسر کشور
• فراهم آوردن زمینه ی انجام طرح ها و پروژه های تحقیقاتی • همکاری با سایر مراکز تحقیقاتی و آموزشی در داخل و خارج از کشور
مرکز دیابت و بیماریهای متابولیک در بخش ها و واحدهای ذیل به بیماران خدمات می دهد.
در این واحداز بیماران دیابتی توسط پزشک عمومی که دوره جامع آموزش تئوری و عملی دیابت را دیده است شرح حال بیماری گرفته میشود و بیمار معاینه شده و سپس با نظر پزشک فوق تخصص غدد اقدامات تشخیصی و درمانی جهت بیمار شروع می شود. وقت دهی به بیماران به صورت تلفنی و یا حضوری امکانپذیر می باشد.
هدف ما آنست که بیمار دیابتی متخصص دیابت شود.بدون علم و آگاهی و ایجاد انگیزه در بیمار نمی توان موفق به کنترل دیابت شد.بیماری دیابت همواره با بیمار است و آموزش مراقبت از خود اصل و اساس کنترل دیابت است. واحد آموزش شامل دو بخش فردی و گروهی می باشد. تمام بیماران دیابتی برای آشنایی با بیماری خود و کنترل بیماری و همچنین زندگی با دیابت در واحد آموزش فردی حضور می یابند. بیماران همچنین از علائم هشدار دهنده بیماری و عوارض کوتاه مدت و بلند مدت دیابت به اجمال آگاهی پیدا می کنند. برای ارائه کیفیت بالاتر آموزش و همچنین نیازهای اجتماعی بیماران از آنها جهت شرکت در کارگاه های گروهی دعوت به عمل می آید و می توانند با ثبت نام در این دوره ها ضمن گرفتن آموزش با مشاور خود و یا بیماران دیگر تبادل نظر داشته باشند. 8کارگاه های آموزشی وسپس دوره های پیشرفته آموزشی برگزار میشود که شامل کلیات دیابت،ورزش و دیابت،تغذیه در دیابت،مراقبت از پا در دیابت،مدیریت استرس، ،غلبه بر مشکلات خود مراقبتی،داروهای کنترل کننده دیابت و پایش قند خون است که به وسیله اسلاید و فیلم و یاکار گروهی آموزش و داده می شود.بیماران در مدت یکسال بایستی 15 ساعت آموزشی را بگذرانند. در واحدهای آموزش کتاب و کتابچه های آموزشی مختلفی وجود دارد که به بیماران ارائه می شود.
تمام بیماران دیابتی به واحد تغذیه ارجاع داده می شوند.. این واحد به عنوان یک واحد مکمل درمانی به بیماران اهمیت تغذیه را در کنترل دیابت یادآوری و نحوه صحیح مصرف غذا را آموزش می دهد و بیماران رژیم غذایی مناسب دریافت می کنند.بیماران پس از 4-6 هفته بعد مجددا ویزیت میشوندو سپس ویزیت های 3 و 6 ماهه و یک ساله دارند.